Bitcoin Mining

Desentralisering 

Et spennende, men ikke like omtalt aspekt av Bitcoin, er dets mulighet til å være en del av systemet som holder Bitcoin oppe. Bitcoin er som sagt et desentralisert nettverk av forskjellige individer som tilrettelegger for at man kan overføre en verdi, representert som Bitcoin, fra en person til en annen person. Da nettverket er desentralisert betyr det at ikke et selskap eller en entitet styrer alt som foregår i nettverket, men heller at mange små gjør den samme oppgaven som en stor kunne ha gjort. Det er viktig å påpeke at ikke alle kryptovalutaer er desentraliserte. Du kan ha kryptovaluta som er sentraliserte, men det gir et ekstra aspekt av frihet når det heller ikke er en sentral enhet som kontrollerer og organiserer hvordan verdiene flyttes. 

 

Utvinning av Bitcoin 

Det finnes generelt sett to måter å utvinne Bitcoin på. Du kan utvinne Bitcoin uten å ha noen som helst. Det eneste som kreves er interesse for Bitcoin og litt penger slik at du kan være med på det som skjer. Den letteste måten å tjene litt penger på er ved å følge denne sekstrinnsmodellen for å mine Bitcoin gjennom skyen. Du vil med andre ord støtte økonomisk utvinning som fysisk sett gjøres av andre. 

 

Invester i utvinning av Bitcoin  

Ønsker du å legge litt penger i utvinning av Bitcoin kan det være greit å kjøpe seg inn i en utvinning som allerede pågår. Det kan gjøres på forskjellige måter. Sett opp en Bitcoin lommebok først og fremst. Når du har en lommebok som er oppe og går kan du ta i mot Bitcoin som du tjener ved å være med i en kollektiv som økonomisk bidragsyter. Når du først har fått deg en lommebok er det viktig at du sikrer din lommebok. Du sikrer lommebøker for å passe på at kun du kan bruke den. Lommebøker er ikke personlig, så hvem som helst med tilgang til din lommebok kan bruke den. Eksempler på lagring av lommebøker er ved å legge de over på en lagringspinne eller på et SD kort slik at du fysisk kan bære lommeboken med deg hvor nå enn du er.  

 

Når du skal velge en tjenesteyter av utvinningstjenester kan det være mye å velge mellom. Du kan starte å se på klassiske ytere av disse tjenestene som Genesis Mining eller HashFlare. Et annet veldig spennende konsept er Bitway Network, som har sin egen og noe bedre vri på det. Du som investor ender da opp med å leie datakraft fra disse selskapene for å utvinne Bitcoin. Denne kraften betaler du for, vanligvis i Bitcoin. Når du har tatt valget og funnet din tjenesteyter må du også velge hva slags pakke du ønsker. Her munner det i bunn og grunn ned i hvor mye du ønsker å betale for hvor mye datakraft. Du må passe på at prisen på Bitcoin kan gå opp og ned, så du kan også tape penger på utvinning. Bitcoinene kommer til din lommebok.